Meteen naar de inhoud

Nieuws oktober

Van start in het nieuwe schooljaar!

Het is zover! De eerste Ouderraad vergadering is een feit en dat betekent dat we alle werkzaamheden voor het komende jaar hebben verdeeld. 

Wie van de leden gaat zich om de komst van Sint bekommeren en wie zorgt ervoor dat de Kerstviering goed geregeld is? En hoe zit het met al die andere feest- en sportdagen? Dat is nu bepaald en met zicht op de komende periode, konden we gelijk aan de slag!

Een nieuw lid: Marc Spee

Voordat we aan de slag zijn gegaan, hebben we een nieuw lid mogen verwelkomen! Hoera! Dat scheelt weer in het werk dat verzet moet worden! 

Marc Spee (nog een Marc, naast Marc van de Hurk…om het makkelijk te maken 😉 ) is van de partij en hij stelt zich graag even voor:

Ik ben Marc, 38 jaar en woon al mijn hele leven in Zaandam. Ik ben getrouwd en ik ben vader van 3 jongens. Colin, de oudste zit in klas 1/2a.

Ik heb een administratiekantoor en in mijn vrije tijd hou ik van lekkere dingen maken in onze buitenkeuken, eropuit gaan met het gezin (strand, speelplaats, voetballen, etc).

Ik vind het fijn om betrokken te zijn bij de schoolactiviteiten van mijn zoon(s) en daarom wil ik graag deel uitmaken van de ouderraad.

Sint op komst!

De Sintcommissie heeft alweer de eerste meeting gehad en is begonnen met het organiseren van het grote feest.

De cadeaus zijn inmiddels geselecteerd zodat de (jongere) kinderen binnenkort op school hun voorkeur mogen aangeven en op basis daarvan de inkopen gedaan kunnen worden.

Verder wordt er druk nagedacht over hoe het feest er op de dag zelf uit zal gaan zien, welke schoencadeautjes we dit jaar zullen geven en wanneer de andere activiteiten, zoals pepernoten bakken zullen plaatsvinden.

Het belang van de ouderbijdrage

We zijn als Ouderraad behoorlijk creatief: we kunnen veel met een relatief klein budget. We hebben echter wel inkomsten nodig om de activiteiten en feestelijkheden te kunnen blijven organiseren. Geen budget =  geen feestelijkheden

Hieronder is duidelijk te zien waar de ouderbijdrage naar toe gaat. Het overgrote gedeelte wordt besteed aan de Schoolreisjes en Sinterklaas. De rest is voor de overige feestdagen.

Ieder jaar is het weer een uitdaging om voldoende budget te hebben om de feestdagen te kunnen organiseren. Daarom hebben we ook aan het begin van dit jaar weer de uitdrukkelijke wens dat u als ouder vrijwillig bijdraagt, zodat we het schoolreisje, Sinterklaas feest, Kerst, en de andere festiviteiten waar je juist als kind het leukst op terugkijkt, kunnen blijven organiseren!

U heeft vorige week een brief via de mail ontvangen om de Ouderbijdrage te voldoen.
U kunt ook gemakkelijk, in een minuutje tijd de Ouderbijdrage voldoen via deze link.

HARTELIJK DANK NAMENS DE SCHOOL EN DE OUDERRAAD!

Organisatie schoolreisjes

De Schoolreiscommissie zal binnenkort ook weer de agenda’s trekken om samen te komen voor het plannen van de schoolreisjes van dit leerjaar. We hebben inmiddels geevalueerd met de school en de verbeterpunten en successen doorgenomen. Zo weten we wat ons te doen staat om ook dit jaar er weer een geweldige belevenis ervan te maken. We houden u op de hoogte!

Interesse of vragen? Aarzel niet om contact met ons te leggen:
OR Leden Oost: Helen, Mira, Jaap, Marc, Stéphanie, Ischa, Jolijn en Silvia
OR leden West: Karin, Suus, Liza en Marc

App even via 0645856789 of stuur een mail aan penningmeester@obsdedijk.nl

PS: Meer weten over wie wij zijn? Check het HIER!

TIP

Lekker griezelen kan dit jaar weer bij de Veldmuis!