Meteen naar de inhoud

Nieuws december

Tussen Sint en Kerst

Sint is weer naar Spanje en Kerst is in aantocht. De scholen zijn versierd en achter de schermen is er een hoop geregeld om van beide een feestje te maken. Vanuit de Ouderraad even een update.

Sint op school!
Dit jaar heeft iedereen zijn best weer gedaan. Sint kwam op West aan met de O-ZO-FIETS en op Oost meerde Sint traditioneel aan bij de kade, waarna de hele school in optocht de warmte van het Wak opzocht.

In aanloop naar het grote feest zijn op beide locaties natuurlijk pepernoten gebakken en schoentjes gezet. Ook zijn er door Jeroen van het Sinterklaasjournaal tientallen schilderijen meegenomen voor in het Pietenhuis.

Gelukkig was het boek van Sint op tijd terecht en kon Sint op beide locaties het een en ander vertellen over de kinderen in de klas.

Met ieders hulp is het sinterklaasfeest op 5 december wederom een groot succes geworden!

Sint is aangekomen op Oost

Niet alleen dankzij de leerkrachten, maar ook dankzij de Ouderraad en natuurlijk alle hulp van betrokken ouders, is alles uiteindelijk goed verlopen en kijken we terug op een prachtig feestje.

West
Oost

Kerst!
Direct na het sinterklaasfeest stond de kerst commissie met hulp van een aantal ouders in de startblokken om de school in kerstsfeer te toveren. Na wat puzzelen en een oproepje voor extra kerstlichtjes, is de school wederom omgetoverd en is de kerstsfeer duidelijk te proeven.

Uiteraard is er ook het traditionele kerstdiner weer voor de kinderen en deze keer vindt het plaats op donderdag 21 december, van 18.00-19.00 uur. Meer info hierover ontvangt u via de leerkrachten. 

Vanuit de Ouderraad willen we u graag gedurende het  Kerstdiner uitnodigen voor de Koek & Zopie om wat lekkers te komen nuttigen in afwachting van de kinderen.

Het aanbod is op de locaties Oost en West iets  verschillend:

Koek & Zopie – Oost
Op locatie Oost kunt u in het lege lokaal een heerlijk kopje warme Chocomel of Glühwein nemen.  

Koek & Zopie op De Dijk West

Koek & Zopie – West
Op locatie West hebben we naast de Chocomel en Glühwein ook heerlijke zelfgemaakte Erwtensoep. Deze is met hulp van de kinderen zelf vers gemaakt en kunt u vegetarisch of met worst nemen.

Ook is er een 0.0% Glühwein aanwezig, naast de traditionele Glühwein.

Komt u ook even langs voor wat lekkers en de warmte bij de vuurkorf?

De opbrengsten hiervoor zijn natuurlijk voor het financieren van alle toekomstige activiteiten voor de kinderen.

Erwtensoep-to-go
Wilt u liever thuis even eten met de zelfgemaakte erwtensoep? Dat kan natuurlijk ook! Neem dan een bakje mee, zodat u die kunt laten vullen met verse Erwtensoep (vega of met rookworst) 

Helpen?
Voor, tijdens en na kunnen we nog wel wat hulp gebruiken bij locatie West (tussen 16.00-20.00 uur). We zoeken hiervoor nog 2 ouders.

Daarnaast zoeken we ook nog een paar ouders die vrijdag 22 december tussen 12.00-14.00 uur willen helpen met het weghalen van de versiering in aanloop naar de Kerstvakantie.

Wilt u graag een steentje bijdragen? Laat het weten via 0645856789. Alvast dank! 

Interesse of vragen? Aarzel niet om contact met ons te leggen:
OR Leden Oost: Helen, Mira, Jaap, Marc, Stéphanie, Ischa, Jolijn en Silvia
OR leden West: Karin, Suus, Liza en Marc

App even via 0645856789 of stuur een mail aan penningmeester@obsdedijk.nl

PS: Meer weten over wie wij zijn? Check het HIER!

Ouderbijdrage voor dit jaar al voldaan? U kunt dit gemakkelijk en snel doen via deze link.